انگار رویا به واقعیت بدل شده است. اگر تا همین چند روز پیش کسی میگفت آخر هفته که بیاید، در شهر تهران، یک خوانندهی نامدار کنسرتی رایگان و خیابانی برگزار میکند، همه به دیدهی شک به او نگاه میکردند. این همه که میگوییم یعنی اهالی رسانه، یعنی اهالی موسیقی و یعنی مردمی که در جریان این خبر قرار داشتهاند. کسی به مخیلهاش هم خطور نمیکرد که این ایده به همین راحتی بتواند عملی شود؛ اما شد.
راستش را بخواهید اتفاق خاصی هم نیفتاد. نه زمین به آسمان رسید و نه هیچ چیز دیگر. عدهای نوازنده -غالباً جوان- به همراه خوانندهای شناختهشده (محمد معتمدی) و ارکستری به رهبری علیاکبر قربانی، قطعاتی از موسیقی ملی ایران را نواختند و مردم هم دیدند.
آنها که بیشتر اهل هنر بودند، ساکت و آرام دل به قطعات سپردند و به شکلی رفتار کردند که خوانندهی جوان از رفتار محترمانهشان تشکر کرد و عدهای دیگر هم با تمرکز کمتری به تماشای برنامه نشستند. خب لابد این هم اشکالی ندارد؛ این تجربه هنوز در ایران خیلی جوان است و خواهناخواه مخاطبان هم آشنایی کمتری با آن دارند و از سوی دیگر، در تمام دنیا همین است. ارکسترهای بزرگ دنیا با رهبران بزرگشان، در بوستانها و پارکهای شهرهای مهم کنسرت میدهند و تا زمانی که این فرهنگ جا بیفتد که مردم فقط برای شنیدن موسیقی بیایند، شاید زود باشد انتقاد از این وضعیت. هرچه باشد مناسبات برگزاری کنسرت خیابانی با کنسرتی که در یک سالن برگزار میشود، متفاوت است.
به هر ترتیب جمعه شب، قطعاتی مثل «بهار دلکش»، «شکایت دل»، «دیگر چه خواهی»، ساز و آواز «کویر»، «رِنگ شرقی»، «خوش آمدی»، «بهار من»، «کل صبح» و «ای ایران» اجرا شد و معتمدی قطعه «سوگند» را به درخواست مردم بدون ساز خواند. نوازندگان این اجرا خیلیهایشان نوازندگانی شناخته شده بودند. کسانی چون سینا جهانآبادی (کمانچه)، بهمن فریادرس (کمانچه)، شیما شاهمحمدی (قیچک آلتو)، ابراهیم قائدی (قیچک بأس)، بهزاد رواقی (تار)، آزاده امیری (تار)، کوروش دانایی (تار)، داوود ورزیده (نی)، سیاوش کامکار (سنتور)، صدا سدیفی (قانون)، امین حیدری (عود)، بهنام ابوالقاسم (پیانو)، آرش ضرابی (کنترباس)، وحید اسداللهی (نقاره و دایره) و وحید قنبری (تنبک).
«محمد معتمدی»، خوانندهای که بعد از مدتها حرف و حدیث برای اجرای کنسرت خیابانی توانست این رویداد را به ثمر برساند، دربارهی آن میگوید: «برگزاری کنسرت در فضای باز، برای مردم هیچ خطری ندارد و امیدوارم این برنامهها تکرار شود و شاهد اجرای برنامههای دیگر هنرمندان نیز باشیم.»
او همچنین از حضور متمدنانه مردم نیز یاد میکند و میگوید: «این کنسرت یک نقطهعطف اجتماعی در شهر تهران است و مردم بهخوبی با این رویداد همراهی کردند.»
اما «محمود واعظی» -رئیس دفتر رئیسجمهور و معاون او- نیز در این کنسرت حضور داشت و از هزینههای کنسرترفتن گفت و از اینکه معمولاً یک قشر خاص میتوانند از کنسرتها استفاده کنند. او گفت که دولت در تداوم این رویدادها جدی است و میخواهد فضای شادی را برای مردم ایجاد کند.
معاون هنری وزیر ارشاد (سید مجتبی حسینی) هم حضور داشت و تأکید کرد: «این کنسرتها باید به نحوی مدیریت شوند که در عین حالی که تمامی اقشار جامعه بهصورت رایگان از موسیقی جدی و باارزش استفاده میکنند، موجب تغییر انتظارات نشود.کنسرتها لزوماً نمیتوانند بهصورت رایگان برگزار شوند. کنسرتهای خیابانی که امروز شاهد برگزاری آنها هستیم، یک برنامه ویژه برای یک اتفاق ویژه هستند که هم برگزارکنندگان و هم مخاطبان باید نسبت به این مسئله اهتمام بورزند.»