آهنگسازی درواقع هنری است که در طی آن یک اثر موسیقیایی خلق می شود، به کسی که این کار را انجام می دهد یعنی یک اثر را در دنیای موسیقی خلق می کند آهنگساز می گویند.
آهنگسازی هنری است که با خلق و تولید اثر سروکار دارد از آنجا که انسان ذاتا علاقه دارد خود خلاق باشد اکثر علاقه مندان به موسیقی گرایش بسیار زیادی به آهنگسازی و به طبع آهنگساز شدن دارند...برخلاف باور عمومی آهگسازی صرفا به ساخت یک ملودی ختم نمی شود یک آهنگساز باتوجه به دانش موسیقیایی خود یک اثر هنری را می سازد اثری که در آن ساختار هارمونیکی،همراهی مناسب و... وجود دارد.
آهنگسازی درواقع نقاشی صدا است براساس همین تعبیر کسی که می تواند با تکنیک ها و ذوق خود یک تصویر زیبا را در ذهن شنونده ایجاد کند آهنگساز است درواقع آهنگساز یک نقاش صداست!
آهنگسازی در طول تاریخ دستخوش تغییرات بسیاری بوده است،چه از لحاظ سبک،چه از لحاظ ساختار، آهنگسازان بزرگی در این عرصه پا نهادند و این هنر زیبا را با هنرشان شکل دادند و در هر دوره ای از تاریخ این هنر را به اوج خودش رساندند مثلا در عرصه ی موسیقی کلاسیک بزرگانی چون لودویگ فان بتهوون،ولفانگ آمادئوس موتزارت،یوهان سباستین باخ و.. که در قرن های گذشته شاهکار های بسیاری را خلق کردند هنوز هم از آثارشان به عنوان یک شاهکار هنری و آهنگسازی یاد می شود و توسط ارکستر های بزرگ اجرا می شوند (نه تنها در موسیقی کلاسیک امروزه ما این شاهکار ها را در تمام سبک ها داریم جز،راک،بلوز،الکترونیک و...) در واقع ماندگاری ذات هنر واقعی است،خصوصا اگر موسیقی باشد،آهنگسازی که بتواند یک اثر فوق العاده را خلق کند،اثرش همیشه ماندگار می شود به راستی که صدا می ماند!
آهنگسازی امروزه در دانشگاه های بزرگی در دنیا تدریس می شود دانشگاه هایی مثل Royal college of music، دانشگاه موسقی وین، Royal academy of music و... در کشور خودمان نیز با شرکت در کنکور موسیقی که هر ساله سازمان سنجش برگزار می کند علاقه مندان زیادی در دانشگاه هنر تهران به تحصیل در این رشته می پردازند..